Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИнституцииНовиниТОП новини

След обилните валежи оттокът на реките се очаква да намалява

Към днешна дата не са постъпили данни за критични нива и възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях, за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и за засегнати населени места от вредното въздействие на водите. Това става ясно от постъпилата информация от оперативните звена в четирите басейнови дирекции към МОСВ, които със заповед на министъра на околната среда и водите от 24 ноември бяха приведени в 24-часов режим на работа до преминаване на опасните метеорологични явления.

Според обобщената информация в Националния координационен център към МОСВ се очаква оттокът да намалява, в момента реките са пълноводни и избистрени. На територията на Басейнова дирекция „Черноморски район“ единствено язовир „Ново Паничарево“ прелива с 0,756 м3/сек. В териториалния обхват на Басейнова дирекция „Дунавски район“ има паднали дървета, затворени пътища и места без електричество. На територията на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ има седем населени места без водоподаване.

Директорите на четирите басейнови дирекции на територията на страната са привели в състояние на повишено внимание всекидневното проследяване на водите и водните обекти в контролираните от тях територии.

Работата на дежурните екипи продължава. При информация за потенциална опасност от интензивни валежи или критично състояние на водните обекти МОСВ ще уведомява своевременно.

Министерство на околната среда и водите

Подобни публикации

Back to top button