Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Акад. Денков и Зеленски подписаха ключови документи

България и Украйна подписаха съвместна декларация относно европейската ориентация на Украйна. От българска страна документът бе подписан от академик Денков, премиер на България. От украинска страна документът бе подписан от Володимир Зеленски, президент на Украйна.

“Вие сте добре дошъл в България. Преди да произнесем нашите речи, ще подпишем и меморандума за разбирателство в сферата на енергетиката”, каза Денков.

Бе подписан меморандум за разбирателство между министерствата на енергетиката на България и Украйна. От българска страна той бе подписан от Румен Радев, а от украинска – от Герман Галушченко.

“Радвам се да посетя вашата страна по покана на правителството на България. Важно е, че в тази морална криза в Европа България е противник на политиката на геноцид, която Русия води срещу нашата страна.

Отношението към Русия в различните страни не е еднозначно. Това е животът. На хората често пъти им е трудно да признават реалността на злото, особено когато не са се срещнали с него.

Когато няколко хиляди километра разделят някои страни от руската артилерия, която безжалостно изпепелява градове и села в Украйна, и когато хората изпитват дни безпокойствие от сирените и руския терор с ракети и дронове, тогава по-лесно е да се отхвърли мисълта за извършеното зло от Русия”, заяви Володимир Зеленски след подписването на документите.

„И толкова по-ценно е признанието, което получаваш от страни и лидери, които не я отхвърлят“, допълни той.

„Искам да ти благодаря, България, за подкрепата и защита на живота на нашите хора“, заяви той.

„Благодаря на вицепремиера, на цялото правителство и на парламента на България“, каза още той.

„Днес ние с министър-председателя проведохме много съдържателни преговори по целия комплекс на нашите отношения и най-вече по проблемите на сигурността“, посочи Зеленски.

Той изтъкна, че България е изразила готовност да се присъедини към усилията за възстановяване на Украйна.

Зеленски отбеляза готовността на България да вземе участие в усилията за възстановяване на мира. Той покани страната ни да участва на срещата на върха за мира, която Украйна подготвя.

„Украйна никога няма да забрави, че в такъв труден за нас момент на загуба на живот, че вие сте с нас. Високо оценявам това. Много ви благодаря. Слава на Украйна!“, завърши президентът на Украйна.

Източник: БЛИЦ

Подобни публикации

Back to top button