Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини
Популярно

Актьори и музиканти пресъздават в зала “България” популярния през 80-те години “Първоаприлски концерт”

Известни актьори и музиканти се събират тази вечер в зала “България”, за да пресъздадат популярния през 80-те години “Първоаприлски концерт”. В него са участвали звезди като Рашко Младенов, Ицко Финци, Тодор Колев, Николай Бинев.

Рашко Младенов, който е главен организатор на събитието тази вечер разказа, че всичко е започнало преди близо 40 години

“Това е симфоничен концерт, който се роди по идея на диригента Александър Владигеров. Той беше диригент на БНР и понеже ние – няколко артисти – участвахме в неговите театрални мюзикъли, някой подхвърли идеята да направим един симфоничен концерт, в който артистите да свирят, да пеят и да дирижират класическа музика. За наша голяма изненада, концертът направи много силно впечатление и ние в продължение на целия сезон сме го представили в зала “България” 25 пъти пред претъпкана зала”

Константин Добройков ще дирижира концерта в зала “България” тази вечер. Тъй като Тодор Колев и Николай Бинев са покойници, на тяхно място ще се включат актьорите Валентин Ганев и Борислав Вежинов. Минчо Минчев отново ще е водещ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button