Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Алексей Петров не е участвал във формирането на правителството

Алексей Петров не е участвал във формирането на правителството, единодушни са Николай Денков и Мария Габриел

Всичко, което се изговори за участие на Алексей Петров във формирането на правителството, е пълна измислица, каза премиерът Николай Денков на брифинг след съвещание в Министерския съвет, в което участваха заместник министър-председателят Мария Габриел, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, ръководители на службите за сигурност. Съвещанието беше във връзка със зачестилите тежки криминални престъпления в страната.

Премиерът Денков изрази категорично мнение, че Алексей Петров няма нищо общо и със законодателната и управленската програма. Това са спекулации, които се опитват да създадат негативен имидж, използвайки конкретния случай, каза още Денков и посочи, че е виждал Петров по време на срещи със Съюза за стопанска инициатива, но лично не е говорил с него, както и че в разговорите им с ГЕРБ името му не е споменавано при обсъждането на министрите. Това е измислица, която в момента някой се опитва да използва за политически актив, заяви още премиерът. Ако погледнете говорителите с тази политическа тема – това са същите политици, които се опитват още от първия ден да съборят редовното правителство и да търсят избори или други решения, така че има мотиви, каза министър-председателят в отговор на въпрос кой се опитва да използва темата за политически актив.

Категорично не е обсъждано името на Алексей Петров за директор на ДАНС, каза още премиерът Денков. Никога, по никакъв повод тази или миналата година не е обсъждано изобщо някакво участие на Петров в ДАНС, каза още той.

Двамата с премиера Денков сме тези, които по време на преговорите в детайли знаехме как беше конструирано това правителство – с ясни преговори по отношение на приоритети, по отношение на законодателна програма, на съставяне на правителство, каза Мария Габриел. Тя коментира, че в нито един момент не може да се направи връзка  името или присъствието на  Алексей Петров да са били част от този процес. Мария Габриел посочи, че не се е срещала с Алексей Петров и уточни, че го е видяла за първи път по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Поставянето на охрана на Христо Иванов, Атанас Атанасов и Кирил Петков е заради сигнал, който няма нищо общо като мотивация със случая с Алексей Петров, каза още премиерът. Става дума за тема, в която Алексей Петров изобщо не се появява като дейност, допълни той.

Предстои заседание на Съвета по сигурност. Съветът ще се занимава с проблеми, действително свързани с националната сигурност, а конкретният случай – убийството на Алексей Петров, изобщо не е такъв, посочи още Денков.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button