Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Андрей Гюров също бил готов да стане служебен премиер, уверява Кирил Петков

По думите му е имало различни варианти за избор на министър-председател. Петков е категоричен, че при покана да поеме поста Андрей Гюров е щял да се съгласи заради отговорността към Конституцията и към България.

Според него твърденият, че сме били на косъм от конституционна криза са неверни. Петков отбеляза, че сред потенциалните кандидати за премиерския пост е имало и лица, не толкова ярко оцветени партийно.

Той подчерта, че институциите БНБ, Сметна палата и омбудсман трябва да се напълнят с непартийни хора. По думите му това е заложено и в проекта на коалиционно споразумение.

Съпредседателят на ПП посочи, че Конституцията работи добре като формат, но “в завзетите институции в момента този формат е бил много труден”.

Припомняме, че президентът Румен Радев проведе констултации с потенциалнтие кандидати за поста на служебен министър-председател. Повечето от тях заявиха, че искат да стоят на страна от политиката. Един от заместниците на омбудсмана, Елена Чернева-Маркова, дори подаде оставка. В крайна сметка президентът се спря на председателя на Сметната палата Димитър Главчев.

Източник: News.bg

Подобни публикации

Back to top button