Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПолитикаПрепоръчани
Популярно

Българите гласуват “разделени от войната в Украйна”, пишат белгийски медии

Българите гласуват днес за Народно събрание за пети път в последните две години и това е рекорд в ЕС, пишат днес белгийски медии. Страната е “разделена от войната в Украйна”, се отбелязва в статия на агенция Белга.

От падането от власт на бившия премиер Бойко Борисов, прекарал десетилетие начело на правителството, партиите не успяват да се споразумеят за съставяне на коалиция, а служебните правителства се сменят едно след друго. Този срив се дължи и на войната в Украйна заради това, че обществото е исторически и културно свързано с Москва, което разделя мненията за помощта, осигурявана на Киев, се посочва в материала.

Днес сблъсъкът е между две големи сили – партията ГЕРБ на Борисов и прозападните реформатори, водени от предприемача Кирил Петков, се допълва в текста. Отбелязват се прогнозираното равенство на силите в навечерието на изборите и очакваните трудности отново за съставяне на трайна коалиция.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button