Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПрепоръчаниСпорт
Популярно

България завърши с пето място световното по щанги за кадети

С петото място на Ангел Георгиев при супертежките завърши българското участие на световното първенство по вдигане на тежести за кадети в албанския град Дуръс.

В категория над 102 кг 15-годишният ни представител направи три перфектни опита в изхвърлянето – 130, 134 и 137 кг, което му отреди пето място в движението, на 10 кг от лидера Али Мохамад от Сирия.

След паузата Ангел започна със 165 кг, после премина без проблем и през 172 кг, за да завърши състезанието с единствения си неуспешен опит на 174 кг. Това му отреди четвърто място в изтласкването – с равен резултат с медалиста Ю Чен Ван, но представителят на Тайпе заслужи бронза, тъй като вдигна пръв 172 кг.

Пето място и в крайното класиране за Георгиев с двубой 309 кг, толкова има и Али Мохамад, но това че пръв събра този общ сбор нареди сириеца пред българина.

Шампион с 320 кг двубой е грузинецът Иракли Векуа, пред арменеца Гадик Мкртчян с 313 кг, бронзът бе за Ю Чен Ван с 310 кг.

Равносметката на България от световното първенство е две пети места – на Танислав Ангелов в кат. 96 кг и на Ангел Георгиев в кат. +102 кг, едно шесто на Нино Симеонов в кат. 55 кг и едно 12-о място на Исус Кирилов в кат. 49 кг.

Източник: БНТ
Снимка: БФВТ

Подобни публикации

Back to top button