Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Благодарствен молебен в Шипка

Росен Желязков: Днес не е ден за политически спекулации, а ден за национална гордост. Той присъства на благодарствения молебен в храм-паметника "Рождество Христово" в Шипка

„Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за политическо злободневие. Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост. Затова всички изкушения да се правят релации с онзи исторически момент преди 146 години би било доста нелепо“.

Това каза председателят на парламента Росен Желязков, който присъства на благодарствения молебен в храм-паметника в Шипка.

След това той ще се включи в тържествата на историческия връх и ще произнесе слово пред Паметника на свободата.

„Днес е празник, в който трябва да отдадем почит и заслужена памет към всички, които са дали живота си за това България да е свободна, независима, обединена. На този ден празнуваме реализацията на националния идеал за възстановяването на българската държавност, българския суверенитет, в онези граници, в които поколения наред са имали своите въжделения, мечти. Попарени малко по-късно, но дали всички предпоставки за борба за Съединението, за националната ни независимост. Днес е ден на памет“, каза Желязков.

Източник: БТВ

Подобни публикации

Back to top button