Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Борисов призова за подкрепа на Васил Терзиев на балотажа в София

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова поддръжниците на партията да подкрепят Васил Терзиев на балотажа за кмет на София. Борисов направи това на партийно събитие в Самоков. По думите му в момента на карта са поставени и правителството, и евроатлантическият път на страната.

“Обръщам се към софиянци, към нашите симпатизанти – ние трябва да подкрепим кандидата на правителството – в случая Терзиев, колкото и да ни е не отвътре. Да ги видим дали и какви мнозинства ще сформират после в общинския съвет”.

Борисов коментира фейсбук публикация на Кирил Петков, в която той призовава за подкрепа всички десни избиратели:

“Той се е обърнал към всички десни избиратели и хора с демократични ценности, които има в СДС, “Синя София” и ГЕРБ. Същото бих казал и аз за техните симпатизанти”.

И цитира думите на Петков:

“Може да не харесвате ПП-ДБ, може да не харесвате мен или правителството, но десни хора не можем да си позволим комунист с фразеологии и мислене от 1973 година да управлява София през 2023 г.”

Борисов заяви, че се вслушва в казаното от Кирил Петков, но ще го държи отговорен, “ако направи уйдурма в Столичния общински съвет”. На свой ред Борисов също поиска от лидерите на ПП-ДБ да призоват симпатизантите си да подкрепят кандидатите на ГЕРБ в другите градове, където ПП-ДБ не участват в балотажи.

“Ако сте играли с БСП срещу нашите кметове, ще ви се върне”, закани се той.

Източник: БНТ

Подобни публикации

Back to top button