Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Президентът много често казва неща, които не са верни

Президентът много често казва неща, които не са верни. Това заяви министър-председателят на Република България Николай Денков след церемонията по честването на Деня на независимостта в столицата, предаде репортер на “Фокус”.

Повод за острия коментар на премиера стана официалното обръщение на държавния глава по повод Деня на независимостта, в който той критикува “опитите за подмяната на историята”

“Напоследък президентът много често казва неща, които просто не са верни. Когато говориш за изкривена история, много често неговите аргументи се базират на изкривената история, а не на истинската история на България. Не виждам смисъл да коментирам повече”, заяви той.

Темата за реформата на службите

“Това, което искам, е да служа на България и да помогна България да се развива като нормална европейска държава. Всяко действие, което извършваме, е подчинено на тази ясна цел. Самата дискусия около службите се води в Народното събрание, както виждате, даже в момента не изразявам някакво сериозно отношение. Дискусията трябва да бъде силна експертна. Когато е подходящ моментът, ще вземат необходимите промени“, заяви Денков.

По думите му в първоначални списък от приоритетни закони, които Денков и Габриел са заложили, службите не са били част от тях.

“Нека да прецизираме как стоят нещата – тези 20 закона, които поставихме в списъка в преговорите в Народното събрание, службите не бяха част от тях”, каза той.

Той смята, че диалогът за това трябва ли да бъдат реформирани и ако да, как да се случи това, да се случва в парламента: “Те бяха обсъждани. Знаем, че има слабост там. Ставало е дума за това многократно, но както казах, рази дискусия трябва да продължи в НС с експерти, които са работили в тях”.

Участието на ДПС в сглобката

“Няма нищо лошо кабинетът да получава подкрепа, когато изпълнява програмата си и програмата е с ясни цели. Всички знаете какви са целите – те са обявени още в началото. Знаете каква е нашата програма. Ще се радвам на политическа подкрепа от всяка една партия”, коментира той.

На въпрос дали ПП-ДБ усеща натиск от ГЕРБ-СДС върху взимането на важните решения, Денков каза, че “тежки разговори” и “опити за побутване” ще има, но важното е да се реализират заложените цели и задачи.

Източник: Агенция Фокус

Подобни публикации

Back to top button