Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Ето го скандалния меморандум. Държавата като софра

ПП-ДБ искат смайващо делкане

Пълният текст на меморандума, изготвен от ПП-ДБ и даден на ГЕРБ, бе публикуван от журналиста, икономист и писател Григор Лилов. Успоредно с публикуването му Лилов пояснява и защо авторите му и медиите крият съдържанието му.

ВИЖ ОЩЕ: Голямото делкане

„Давам пълния текст на меморандума, за да бъдете информирани както трябва – премълчаването на съдържанието му от неговите автори и медии е показателно“, пише той в своя пост.

Ето целия пост на Григор Лилов и скандалния документ:

НЕ НИ ТРЯБВАТ НИТО НОВИ ЦК-ТА НА БКП-ТА,

ТА ДОРИ И ДА СА „ДЕМОКРАТИЧНИ”, НЕ НИ ТРЯБВА

И НОВА ”РЪКОВОДНА ПАРТИЙНА РОЛЯ” В ОБЩЕСТВОТО

Споделям мнението на Мария Габриел за така наречения Меморандум на ПП-ДБ. И подкрепям отказа й да го подпише.

Не споделям мнението й, че е опит за политическа търговия. Той е опит за създаване на ново статукво с елементи от старото.

Меморандумът е отрицание на демократичността, парламентаризма, законността и обществения морал.

Споделям мнението, че той разглежда държавата като софра, на която чрез него да се определи кой къде да седне. Определянето на разни други правила извън тези в законите за избор на членовете на регулаторите е практика извън рамките на нормални и свободни общества.

Опитът тези евентуални избрани лица в тях да се закрепят во веки веков и да се отстраняват само с консенсус между ръководствата на две партии, е опит за въвеждане на неототалитарни практики.

Красивите думи и фрази могат да бъдат ефектна дреха, но в случая тя е наметната върху уродливо тяло.

Не ни трябват нито нови „ЦК-та на БКП-та”, та дори и да са демократични, не ни трябва нова ръководна партийна роля в обществото”!

Давам пълния текст на Меморандума, за да бъдете информирани както трябва – премълчаването на съдържанието му от неговите автори и медии е показателно.

 

 

Източник: Стандарт

Подобни публикации

Back to top button