Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Мнения
Популярно

Крайно нескопосан ПиАр, представян за журналистика

ХЛЕНЧЪТ НА ПРЕЗИДЕНТА НА ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
*** И гнусни нацистки лъжи – например Полша предизвикала Хитлер да я нападне!
.
Историческото интервю на Путин се оказа исторически автогол.
📌В профила на Тъкър Карлсон в Туитър гледанията са 132,7 милиона!
✔Харесванията обаче са 0,006088 от тези гледания – 808 хиляди.
✔Препостванията са над 3 пъти по-малко спрямо харесванията.
✔Коментарите са само 58 000 бр. –съвсем мизерна величина спрямо гледанията. До тях обаче няма достъп освен за абонати на профила и както разбрах от моя опит, не се публикуват директно, а се пращат някъде – вероятно за преглед.
📌В профила на Тъкър Карлсон в Ютуб гледанията са 6,8 млн. ✔Одобренията са 0,0787825 от тях – 541 000 бр.
✔Коментарите са 145 000.
====================
Т.е. сумарно значително под 1 % от зрителите са изразили одобрение. При това от данните не знаем каква част от тях са ботове и тролове. Не знаем и каква част от тях са дело на омаяното от пропагандата руско население. Но можем да предполагаме, че мнозинството руснаци са му хвърлили поглед. И мнозинството украинци са му хвърлили око и слух, понеже това е човекът, който е разпоредил да ги бомбардират и убиват и държавата им да бъде изтрита от картата. Без тях огромните числа за интерес намаляват в немалка степен.
.===================
Интервюто не е жанр „журналистическо интервю”, а монолог във формат ПиАр.
Обяснявам защо.
Тази „беседа” съдържа 78 отговори на Путин и 79 „въпроси” на Тъкър Карлсон.
✅ Слагам „въпроси” иронично в кавички, понеже от тези 79 въпроса 21,79% от тях не са въпроси, а са, хм, не знам как да ги нарека – продумвания от моят колега, например:
• благодаря ви много;
• това е прекрасен цитат;
• да, аз имам историческо образование;
• моля, разбира се;
• кога е била, в какви години;
• в 1654 година ли…;
• не, не мисля, че си измисляте нещо;
• не, тя (историческата справка) не е скучна;
• всичко е правилно (за оценки на Путин);
• вие сте с енциклопедични знания;
• кога това беше, в коя година (за разговори между Путин и Буш старши ????! Буш старши управлява до 1993 г., когато Путин е само бос на търговията в общинския съвет в Санкт Петербург. Но Тъкър не попита нищо повече, не разви тази вербална грешка или пък сензационна истина в тирадата на Путин);
• разбира се, че няма да се обидя;
• в 2014 година;
• да;
• аз бях зает в този ден. Аз не съм взривил Северен поток;
• мисля, че това е справедлива оценка;
• това е всичко, благодаря ви
.
ПУТИН ОПРАВДАВА ХИТЛЕР
.
Потресен съм от лъжите в това интервю.
❗❗❗Например, че Полша предизвикала Хитлер да я нападне, понеже не отстъпила така наречения Данцигски коридор на хитлеристите и това довело до световната война! ❗❗❗
Нямам думи за тази безочливост, която Тъкър не само премълча, но и охотно я изслуша.
~~~~~~~~~~~
Какъв парадокс – претендиращият да извършва „денацификация” се солидаризира с хитлеризма и нацистките му следовници за причините за Втората световна война!
~~~~~~~~~~~
❗❗❗Или лъжата, че Полша е виновна за срамната и унизителна история от миналото – Мюнхенското споразумение за подялбата на Чехословакия и подаряването й на Германия (29/30 септември 1938)! Представете си, тя била виновната, макар че нито е участвала в тези преговори, нито е подписвала каквото и да е.
Не били виновни Хитлер в съпровода на Мусолони, Чембърлейн (Великобритания) и Даладие (Франция), които преговаряха. Само те – без Чехословакия, без да я поканят и само те парафираха Споразумението, послужило за фитил към голямата Световна война.
❗❗❗Или лъжата, че Киев бомбардирал своя си Донбас – тогава част от украинската територия, без никакви въоръжени сблъсъци там и това наложило първата агресия от 2014 г. на Кремъл срещу Украйна.
❗И от други нелепости съм потресен – например от тази, че Индонезия имала 600 милиона население! Та дори от нелепост и за президентите на Украйна – Виктор Янукович се бил борил за поста с Леонид Кучма (противници на Кучма бяха комунистически лидер и отровеният по-късно Виктор Ющенко)
.
СЪЩЕСТВЕНОТО И ПЛАШЕЩОТО
.
📌В интервюто – ПиАр обаче имаше един съществен момент. В историята на Русия, която Путин разказва, надълго и нашироко обяснява как са се променяли границите през вековете в Европа. Путин не си призна, че насърчава преразглеждането на границите в Европа ( украински, унгарски, полски , немски, чешки). Но надълго и нашироко се спря на това кой какви земи е получил и загубил от Втората световна война, посочвайки, че е нормално народите да не са доволни.
И Тъкър се съгласи с него!?
.
Единственият по-стойностен въпрос на Тъкър Карслон беше:
✅„Готови ли сте да кажете например на НАТО: поздравления, победихте, нека запазим ситуацията, каквато е сега.”
✅И последва пълното съгласие на Путин с такъв подход.
Явно той си дава сметка за възможностите на Русия, но продължава да храни глупави илюзии или тъпо да шантажира. Защото стигне ли се до преговори за мир, всеки ще трябва да прави отстъпки.
Запазването на сегашната фронтова линия означава създаване на демаркационна линия като в Северна Корея, текущо замразяване на горещата война в Украйна с възможност всеки момент да експлодира пак и дълга студена война с всичките й атрибути и дългосрочни последствия.
Ако Тръмп, чийто неофициален говорител е Тъкър, обмисля такъв вариант (лансиран от Хенри Кисинджър), нека се сети какво е сега Северна Корея и какви са заплахите от нея за американската мощ сега. Такъв подход означава не само непрекъснат ангажимент с американски войски в Украйна и в Европа и огромни финанси за тях. Означава и потенциално отделяне на Донбас от Русия по идея на Кремъл, за да остане с чисти ръце, когато го снабди с ядрено оръжие за шантаж (както направи със Северна Корея). Ако не е Тръмп, въпросът на Тъкър Карлсон е написан в Кремъл.
*********************************
МОЕТО МЕНИНЕ
Надали 2:07 часа излияния и сълзи по минало величие са възможни за гледане, освен от професионалистите от сферата на журналистиката, дипломацията, аналитични центрове и секретни служби.
Очаквах в рамките на най-много двадесетина и нещо минути до тридесет в жив разговор, с много въпроси и журналистическите коментари руският президент да изложи позициите на Русия в конфликта и пътя към евентуално споразумение с Украйна и Запада и да се опита аргументирано да ги защити.
Вместо това чух лъжи и нелепи оправдания.
И жалък хленч на президент на велика държава по предишни славни години, нападки към своите, които разтурили СССР и дали независимост на съюзните републики, хленч колко е бил неблагодарен Запада, как е извивал ръцете на Русия и тя отстъпвала, вкл. и самия Путин.
И хленч защо Запада не накара Зеленски да поиска преговори.
И нещо като апотеоз за руската народностна душа, която е по-стойността от западната, понеже „не е е прагматична”.
.
*** БЕЛЕЖКА:
За българските възрожденци, бесепари и патриотари ще откроя още един момент в интервюто.
В досадна тирада Путин запозна зрителите с негова версия за историята на Русия (респективно Украйна), започвайки от 800-те години. Без съобразяване с историческите факти.
📌В тази интерпретация никаква княгиня Олга не съществува, славянска писменост също не съществува,
📌А покръстването в Киевска Рус е руско дело на руския Новгород, понеже тогава „Русия е имала два (?!) центъра за управление – Новгород и Киев”.
Версията на Путин е основана на Начальная русская летопись «Повесть временных лет».
Няколко думи за същността на тази летописна история.
Основната форма на заглавието в най-добрите му списъци гласи така: „ Това е историята на отминалите години, откъде идва руската земя, кой започна да царува първо в Киев и откъде идва руската земя “.
Известният руски професор и академик Александър Орлов (носител на орден Ленин и др. правителствени награди) посочва, че тя е използвала хрониката на Амартол и е адаптирала библейската история, че тя съдържа фрагменти от проповеди и че един от нейните списъци включва „учението“ на Владимир Мономах. (киевски княз от 1113 до 1125 г.)
Ще го цитирам:
„Тази най-стара оцеляла руска хроника е запазена в началото на летописите като цяло, тоест в маса от летописи, надхвърлящи двеста варианта. Обхватът на истинската руска история в тази хроника обхваща периода от 9 век. до първото десетилетие на 12 век. И така, под различни версии на горното заглавие имаме много списъци на руската хроника, които, съдържащи събитията от 11, 12, 13, 14, 15, 16 и дори 17 век, в първата си част дават приблизително същият текст, наречен в научната литература „първоначалната руска хроника“, „хрониката на Нестор“ или „Повестта за отминалите години“. Достигналият до нас текст на първоначалния руски летопис е претърпял много промени, наслоявания и т.н., в резултат на което се е получила много сложна структура, далеч от първия състав на летописното изложение. Текстът, който е достигнал до нас, разкрива творчеството на много хронисти, които последователно се редуват един друг.”
Цитирам труд от 1937 г. – по времето на Сталин, така че няма как западни пари или лоши НПО-та да са купили мъртвия отдавна академик.
Следователно става дума за значителен обем документи от различно време, проточено столетия, от които всеки може да почерпи своя версия за онези исторически събития. Путин е избрал подборки от няколко версии, за да ги интерпретира.

Подобни публикации

Back to top button