Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПолитикаТОП новини

Лена Бориславова призна за грешка при преговорите с ГЕРБ

Намираме се в една много трудна ситуация. Много се радвам, че колегите от ПП-ДБ положихме огромни усилия, за да отпушим работата на 49-то Народно събрание. Проведохме един конструктивен разговор между първите две политически сили. Това заяви Лена Бориславова от “Подължаваме промяната” пред БТВ.

„Вече са направени много ключови стъпки, за да заработи НС. Ние предлагаме комисиите да имат председатели, да се спази модела, който беше до сега,с изключение на правна комисия, където председателят се сменя на ротационен принцип. Не можем да допуснем да има повече забавяне на работния процес“, подчерта тя.

Бившият говорител на кабинета „Петков“ отново потвърди позицията си да напусне парламента, като народен представител. Тя призна, че причината за нейното напускане е свързана с подготовката за местните избори, където има много важни решения, които трябва да се придвижат. По думите й преговорите със „Спаси София“ вървят добре. Тя подчерта, че освен да се спечелят изборите, трябва да има и готови решения за следващите дни.

„Не бягаме от управленска програма. Ако колегите от ГЕРБ имат някакви нови предложения по управленската програма, които да влязат вътре, ние сме готови да ги обсъдим, да се направят най-добрите неща, за да може България да върви напред. Трябва България да отлепи от това безвремие. Поканихме колегите от ГЕРБ, за да разпределим комисиите. До момента няма съгласие за комисиите. Нашето НС не работи, защото нямаме съгласие. Затова поканихме колегите на нови разговори, за да продължим работата си. Ако имат някакви проблеми, нека да дойдат и да ги обсъдим в професионален тон“, призова Лена Бориславова.

„Нашата голяма грешка беше, че не получихме подписите на представителите на ГЕРБ за управленската програма. От самото начало не сме подвеждали колегите, ясно заявихме нашата позиция. Не играем политически покер и не се надцакваме. Формулата, която виждаме за работещо управление, е кабинет на малцинството с подкрепата на другите политически сили и ГЕРБ”, заяви тя.

„Искаха експерти в кабинета и ние ги предложихме. В него има хора от “Демократична България”. Кабинетът е пълен от хора, които са заставали с лицата си. Това е кабинетът, който ние считаме, че може да реализира приоритетите, които ние предлагаме“, обясни Бориславова.

Тя коментира днешната позиция на лидера на ГЕРБ, който предупреди, че държавата лети към пропаст. „Виждам, че има доста голяма доза изнервенст в г-н Борисов. Каква точно формула предлага той? Кои ще са тези личности, които ще са толкова неопетнени, чисти и безспорни авторитети, които на фона на чужда програма, ще управляват с подкрепата на лица от списъка „Магнитски“? Сега е ред на първия да покаже“, каза Бориславова.

„Много ясно сме казали къде стоим. Не играем политически покер. Не сменяме позициите си. С ГЕРБ имаме базова липса на доверие и принципни различия. На може да се работи с хора, които постоянно си менят позициите. Не може първия ден да харесат програмата ни, на втория – не, а на третия да я дават на БСП. Много трудно се работи в такава среда“, призна тя.

Лена Бориславова бе категорична, че коалицията им с ДБ е единна. „Много наши симпатизанти могат да ни упрекнат за това, че разкрихме програмата си преди да е връчен първият мандат. Но така показваме, че сме открити. В настоящата ситуация няма правилен ход. Много е трудно“, каза още тя.

Бориславова коментира и съмненията си по повод опита за атентат срещу главния прокурор. „Призовавам да се разследват всички версии. Надявам се органите на реда да си свършат работата. Не мога да разбера как лице, което не е предприело никакви мерки за разследване срещу хора от престъпния свят, а ги е закриляло, сега е атакувано от тях. Та това е техният пазител“, пита се Бориславова.

Източник: Банкеръ

Подобни публикации

Back to top button