Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Наши простотии в Кавала

Посолството на България в Атина осъди поведението на наш съгражданин в Кавала

Посолството на България в Атина осъди поведението на наш съгражданин, който вчера, 5 август, беше задържан в Кавала, след като свалил гръцкото знаме от местното пристанище.

Централните гръцки медии публикуваха реакцията на българската дипломатическа служба, предава кореспондент на БНР в Гърция.

Гръцките медии са извели като акцент от заявлението на българската дипломатическа служба, че поведението на българския гражданин в Кавала е абсолютно неприемливо и в пълно противоречие с отличните добросъседки отношения между двете държави.

Българският гражданин, който бе задържан в Кавала, е на 35 години. Той свалил гръцкото знаме и на негово място сложил българското, като скандирал “Това е България”. Той е бил арестуван на място и е обвинен в поругаване на националния флаг на Гърция.

След разпита гръцките власти са го освободили през право да напуска Гърция до приключване на следствието. Той обаче нарушил това условие и отпътувал за България. Задържан е от българската гранична полиция. Проведен е разпит и той е освободен в условията на евентуални съдебни процедури, се казва в информацията на българската дипломатическа служба в Гърция. В момента българинът се намира в следствения арест в Драма, съобщава гръцката полиция.

Източник: Банкеръ

Подобни публикации

Back to top button