Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Присъствието на украинския духовен лидер Епифаний е огромна провокация

“Всички скърбим, това е голяма загуба. Патриарх Неофит беше истински свещеник! Голям приятел на Русия. Нашата църква скърби заедно с българите и българския народ“. Това заяви посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, която пристигна в храм-паметника “Свети Александър Невски“, за да отдаде почит на покойния българския патриарх.

Тя посочи, че патриархът на Русия и Москва Кирил няма да може да присъства на погребението на Неофит. “Първо, никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и имат общи мероприятия. Ще присъства представител на патриарха – митрополит Западноевропейски Нестор. Той вече е тук“, заяви посланик Митрофанова, цитирана от NOVA.

Руският посланик определи като огромна провокация присъствието на украинския духовен лидер Епифаний. “Това не е просто напрежение, а огромна провокация и спрямо Българската църква включително. Тяхната църква не е призната от Българската“, подчерта Митрофанова.

Източник: Агенция Фокус

Подобни публикации

Back to top button