Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Руски дронове пак атакуваха Киев

Силите за противовъздушна отбрана поразиха около дузина вражески цели в Киев и в покрайнините на столицата по време на нощна атака на руски дронове. Няма съобщения за жертви или критични щети, съобщи УНИАН.

“За втори пореден ден противникът атакува столицата с безпилотни самолети. По предварителни данни отново са използвани летящи боеприпаси от типа “Шахед”. БПЛА на противника бяха изстреляни от по на много групи и атакуваха Киев на вълни от различни посоки, като постоянно се променят векторите на движение по маршрута”, каза ръководителят на Kиевската военна администрация Сергей Попко в Telegram.

По думите му във връзка с това в Киев няколко пъти е била обявявана тревога.

“Около дузина вражески обекти са поразени от силите и средствата за противовъздушна отбрана на територията на Киев и на подстъпите към града”, отбеляза Сергей Попко.

По актуална информация в града няма пострадали и сериозни щети.

“Както виждате, врагът засилва атаките срещу Киев. Затова бъдете внимателни и отговорни и не пренебрегвайте сигналите за въздушно нападение. Пазете се”, завърши Попко.

Киев обаче вземал ответни мерки.

През изминалата нощ в няколко района на Украйна беше обявена въздушна тревога.

Източник: News.bg

Подобни публикации

Back to top button