Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

С музикален парад на военните духови оркестри започват празничните прояви за Деня на храбростта

Празничните прояви по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май, ще започнат с музикален парад на военните духови оркестри, съобщиха от Министерството на отбраната (МО).

Музикалният парад ще се състои на 3 май от 18:00 ч. в градината пред Националния дворец на културата в София. Общо 174 музиканти от Гвардейския представителен духов оркестър, представителните духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, военно формирование 34 750-Карлово и Съвместното командване на специалните операции, фестивалният оркестър от състава на Националния военен университет „Васил Левски“ и военно формирование 24 150 – Стара Загора ще участват в музикалния парад с произведения от български автори. В концертната програма ще участват и танцьори от Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“- Плевен. Военните оркестри ще представят индивидуални шоу програми.

По традиция в навечерието на празника на Българската армия, на 5 май от 18:00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата ще се състои тържествен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и военните духови оркестри. Входът е свободен.

Разнообразната програма на концерта включва изпълнения на квартет „Армейска песен“, фолклорен квартет „Ладена“, танцова формация „Алгара“, Таня Дупаринова, Ива и Велислава Костадинови, Вили Станева, Веселин Вачев, Съни, Гергана Николаева, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Роси Кирилова, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, а също така и на военните духови оркестри. Водещ на спектакъла е Галя Димитрова. Концертът ще завърши с празнична илюминация в 21:00 ч. от Борисовата градина.

Представителните военни духови оркестри ще участват и във водосвета и военния парад на 6 май на площад „Александър Батенберг“ в столицата.

Във връзка с подготовката за военния парад в Деня на Храбростта и празник на Българската армия от днес, 28 април, до неделя, 30 април, ще бъде предислоцирана военна техника на въоръжение в Българската армия от военните формирования в страната до летище Доброславци край София, съобщиха по-рано през деня от МО.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button