Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноПрепоръчани

Събитие на седмицата 23-28 октомври

1. Скандалът с машините за гласуване

Поведението на политическите сили и особено на управляващите оставя подозрението, че интересите, свързани с машинното гласуване са големи. И вероятно също толкова големи биха били разликите в резултатите от изборите според това дали се гласува с машини или без. Така избирателите се обезсърчават още повече и не са мотивирани да участват в демократичния процес. Остава също така и подозрението, че партиите около ГЕРБ са по-добри във фалшификациите с бюлетини, а пък партиите около „Продължаваме промяната“ са по-добри в измамите с машини. И сблъсъкът е именно на тази основа.

 

2. Войната Хамас-Израел

Широката общественост все повече затвърждава убеждението си, че тази война се превръща в събитие от такъв мащаб, че ще предизвика сътресение в човешката история и ще промени нейния ход. Заедно с това обществата са остро поляризирани и разделени, за което определена заслуга имат и средствата за масова информация. По принцип активните граждани, които досега подкрепяха Украйна в конфликта ѝ с Русия, сега застават на страната на Израел, а кръговете с по-изразени антиевропейски и антиатлантически настроения подкрепят Палестина.

 

3. Напрежението около Лукойл

То достигна до такива нива, че работниците са готови да излязат на протест. Една от причините е прекалено острото политизиране на темата за дерогацията при забраната за внос на суров петрол от Русия. Допълнително напрежение внесе и интригата да това дали Лукойл дължи данъци или не, във връзка с която  министър-председателят Денков заплаши, че ще заведе дела за клевета. Спорещите политически сили се надпреварват коя да изкара другата по-русофилска, което се отразява зле на цялостния им имидж.

Вашите предложения за класация на събитията през следващата седмица изпращайте на електронен адрес info@udigest.eu .

Подобни публикации

Back to top button