Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Институции

Съобщение от МВР във връзка с извънредните обстановки

Всички екипи на полицията и регионалните дирекции „ПБЗН“ в областите Шумен, Варна, Добрич, Разград и Бургас работят активно на терен, регулират движението и оказват помощ на гражданите

В Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата са предприети действия  за превенция и въвеждане на временна организация на движението при усложнена метеорологична обстановка, затруднени пътни условия, затруднено и/или блокирано движение по уличната и пътната мрежа вследствие на обилни снеговалежи, снежни бури и заледявания на териториите на област Бургас, област Добрич, област Варна, област Шумен.

 

 

Област Шумен:

След проведено заседание на Областния щаб, със заповед на Областния управител, считано от 09:30 часа на 19.11.2023 г. е обявено частично бедствено положение на територията на общините: Хитрино , Венец, Каолиново, Никола Козлево, Нови пазар и Каспичан.

Обстановката на територията на горепосочените общини е усложнена. Налични са множество аварии на електропреносната мрежа и в някои от посочените общини няма ток.

 

Към момента са затворени:

Главен път I-2 Варна – Русе /след пътен възел Белокопитово/, наличен е обходен маршрут през Търговище.

Главен път I-7 Силистра – Ямбол след кръстовище 7-ми километър, посока Силистра. Няма обходен маршрут.

Главен път I-2 София – Варна, след кръстовище Зайчино ореше. Няма обходен маршрут.

На посочените места са изградени КПП. На терен са насочени допълнителни сили.

Към момента няма данни за пострадали хора.

 

Спасителните действията на екипите на РДПБЗН- Шумен по евакуация на закъсали автомобили продължават. В оперативната дежурна часа са приети нови сигнали за закъсали четири автомобила край новопазарското село Мировци. Пътят е с навявания,  създадена е организация за почистването му, за да могат спасителните екипи да стигнат до нуждаещите се от евакуация хора и да им помогнат.
Единият от закъсалите спасителни екипи между село Хърсово и  Никола Козлево вече е извън капана на снежните преспи. Екипът е успял да достигне и до бус, в който са пътували хора и са закъсали в снежните преспи. Всички са евакуирани и откарани с помощта на тежка техника в кметството на село Хърсово, където им е осигурена топлина и храна. Към момента няма данни за други закъсали в района автомобили. Комуникацията е изключително трудна поради липса на обхват на някои от мобилните оператори. Поради дублиращите се сигнали оперативните дежурни прозвъняват всички, които са подали информация, че бедстват. Към момента няма такива, които не са евакуирани. Все още остават блокирани два екипа на РДПБЗН- Шумен.

 

 

Област Варна:

От 02:00 часа в община Варна е обявено бедствено положение. Към момента е затворен пътят Варна – Добрич, в района на “Аксаковска панорама” има закъсали автомобили. Движението се отбива по обходни маршрути.

Пътят Аксаково – Кичево -Осеново също е затворен. Има закъсали автомобили и автобус от натрупан сняг. Насочена е тежка техника за изтеглянето им и освобождаване на движението.

Около 50 човека от закъсали автомобили са настанени в Община Аксаково, предоставена им е храна. 15 души  са настанени и в хоспис в с. Кичево

Получен сигнал за бедстващи мъж и жена с лек автомобил между Крумово и с. Дебрене, като по данни на мъжа има преспи и свършва горивото на автомобила.  Предприети са действия за извеждането им.

 

Движението по път  ll-29 Варна – Добрич е ограничено за движение в двете посоки, поради снегопочистване.

Поради снегонавяване и намалена видимост от силния вятър се затварят за движение следните пътища: път ll-27 Търница – Бдинци, lll-207 Ветрино – Векилски, lll-2072 Добротич – Вълчи Дол, lll-2702 Добрич – Суворово,  lll-2901 Аксаковска панорама – Ветрино. Община Вълчи дол обявява бедствено положение.

Временно се ограничава движението по път l-2 в участъка Шумен – Зайчино – Ореше –  кръст. Неофит Рилски.

Временно се ограничава движението по път lll-902 Кичево – Албена, поради снегонавяване и силен вятър, има закъсали автомобили.

Временно се ограничава движението по път III-2902 Аксаковска панорама – Кичево от км 0+000 до км 13+600, поради влошени зимни условия.

 

Област Добрич:

Затворени пътища за почистване II-27 Добрич – Балчик, II-29 Варна – Добрич – Г. Тошево.

Път II-71 Добрич – Силистра затворен за МПС над 12 т, III-7106 затворен за движение над 12 т.

 

Област Разград: 

Движението по път I-2 Русе – Разград – Шумен е ограничено от разклона за II-49 до границата с област Шумен за всички автомобили, поради снеговалеж и снегопочистване.

Обходен маршрут:

От разклона на I-2 с II-49 в посока Търговище и обратно.

Движението по път II-23 Русе – Дулово от разклона за Свещари до Завет е затворен за всички автомобили, поради почистване от снеговалежи.

 

Област Бургас:

Път III-906 Варна – с. Горица е затворен за снегопочистване.

Приморски проход – ограничен за всички, поради почистване и усложнена метеорологична обстановка.

Подобни публикации

Back to top button