Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПрепоръчани
Популярно

Соня Йончева и Йонас Кауфман пеят в „Ла Скала“ през май

Соня Йончева и Йонас Кауфман са звездите в предстоящата премиера на операта „Андре Шение“ в „Ла Скала“ през месец май, съобщават от екипа на българската оперна певица.

Билетите за премиерните спектакли достигат до 620 евро, показва официалната страница на театъра.

„За нас е чест, че две от най-големите звезди на операта ще бъдат на една сцена в легендарното произведение на Умберто Джордано“, съобщават от театъра.

Това не е първото партньорство на Йончева и Кауфман. Преди години те участваха в спектакъла на Парижката опера „Бастилията“ – „Дон Карлос“ на режисьора Варликовски. За Йончева участието в операта „Андре Шение“ е дебют.

През 2020 година тя изпълни арията La Mamma Morta на оперната гала в „Ла Скала“ и предизвика истински фурор сред публика и критици, припомнят от SY11. Сега италианските меломани и медии с интерес очакват появата й в ролята на Мадалена.

Както писа БТА, преди да започне репетиции в Милано, Соня Йончева пристига в София, за да зарадва българските си почитатели с бароков концерт на 12 април в зала „България“ с фестивален оркестър „Изкуството на барока“ с диригент Зефира Вълова.

Междувременно, световноизвестното българско сопрано е звезда в тържествената гала, посветена на един от големите диригенти на нашето време Даниел Баренбойм в Залцбург. „Той е един от учителите ми. Личност, която ми разкри важни детайли в интерпретациите на оперния репертоар. Баренбойм цени индивидуалността на артиста и я развива“, каза Соня Йончева. Тя е работила с него през годините в две нови продукции „Травиата“ и „Медея“ в берлинската Щатсопера.

Още един дебют ще направи Соня Йончева в следващите месеци. Тя е звездата в операта „Мадам Бътерфлай“ на Пучини във Виенската опера през юни. „За мен  това е една от най-чувствените опери. Музиката на Пучини, история за любов, страст и тайни. Вълнуващо преживяване за всеки артист, особено когато на сцената се среща с изключителни колеги-певци, с един от най-добрите оркестри в света“, казва Йончева.

За своите героини тя разказва в първата си книга „Петнадесет огледала“, която излиза на български, английски и френски език, и е налична на сайта на компанията на певицата www.sy11events.com. Първите бройки от българското издание, както и новият албум „Куртизанката“, включващ известни арии от прочути опери, Йончева ще разпише след концерта – на 12 април в зала „България“.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button