Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Политика
Популярно

Удари по Бердянск, ракети в Ростов

Въоръжените сили на Украйна в четвъртък нанесоха удар по Бердянск, експлозии бяха чути в покрайнините на града.

Това съобщава ТАСС, като цитира изявление на оперативните служби на Запорожка област.

“Бердянск е обстрелван от киевския режим. Експлозии са прозвучали в покрайнините на Бердянск. На място работят аварийни и оперативни служби. Обстоятелствата се установяват”, каза представителят на службата.

Вечерта на 25 май 2023 г. мощни експлозии разтърсиха временно окупирания Бердянск, Запорожка област. Местните жители съобщават за няколко удара, съобщава УНИАН.

В същото време каналът на Rotten Cherry в Telegram съобщава за унищожаването на склада на БК, склада за горива и смазочни материали, както и за местоположението на окупаторите. Освен това е регистрирано движение на три системи за противовъздушна отбрана “Панцир” в посока изхода на града.

Експлозиите потвърдиха и от градската военна администрация на Бердянск. Съобщава се, че “нашествениците не са преброили установките С-300”.

В същото време руснаците твърдят, че са свалили три ракети. Твърди се, че са били прихванати от системата за ПВО “Панцир”.

Системата за противовъздушна отбрана е свалила украинска ракета в Ростовска област, съобщи в четвъртък губернаторът на региона Василий Голубьов в своя канал в Telegram.

“Система за противовъздушна отбрана се задейства в района на Морозовск, сваляйки украинска ракета. Военните си вършат работата”, написа той и призова населението да запази спокойствие.

Ростовска област има административни граници с Донецката и Луганската народни републики.

В региона има 41 центъра за временно настаняване, в които към януари 2023 г. са били над 4000 души. Щабът на Южния военен окръг също се намира в Ростов на Дон.

Източник: News.bg

Подобни публикации

Back to top button