Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

“Все още съм жив”, шегува се папата

Папа Франциск се пошегува, че е "все още жив", когато напусна болницата в Рим след тридневен престой

Той бе приет в болница “Джемели” в средата на седмицата със затруднения в дишането, а по-късно бе диагностициран с бронхит. Ватиканът заяви, че той реагира на антибиотици и ще бъде освободен в събота, в зависимост от резултатите от тестовете.

“Не се уплаших, все още съм жив”, каза 86-годишният понтифик пред репортери и просълзени симпатизанти пред болницата, преди да бъде откаран.

Той бил видян да се усмихва и да маха от колата, преди да излезе, за да говори пред тълпата. След това се отправя към Ватикана.

Приемането на папата в болница дойде преди най-натоварената седмица в християнския календар за отбелязване на Великден. Говорителят на Ватикана Матео Бруни заяви в петък, че се очаква папата да участва в службата този уикенд за Цветница. “Мога да потвърдя, че тъй като е планирано да напусне болницата утре (събота), папа Франциск се очаква да присъства на площад “Свети Петър” в неделя за евхаристийното честване на Цветница, Страстите Господни”, каза Бруни в изявление. Той добави, че папата ще се върне в Санта Марта, папската резиденция във Ватикана, след като напусне болницата.

Аржентинският понтифекс, който отбеляза 10 години като глава на католическата църква по-рано този месец, страда от редица здравословни проблеми през целия си живот, включително като част от един от белите му дробове е отстранена на 21-годишна възраст. Той използва и инвалидна количка през последните месеци заради проблеми, свързани с коляното му. Но папата остана активен, посещавайки Демократична република Конго и Южен Судан през февруари. Предишния месец той ръководи погребението на предшественика си папа Бенедикт XVI.

Източник: BBC News

Подобни публикации

Back to top button