Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЗдравеЛюбопитно
Популярно

11 заболявания, които дафиновият лист лекува

Дафиновият лист е не само чудесна подправка за придаване на вкус на ястията, но и истинско лечебно растение с уникални лечебни свойства. Той е източник на витамини и минерали като витамини А, С, В и РР, селен, манган, магнезий, фосфор, калий, калций, мед и др. В състава му влизат още танини и диетични фибри, органични киселини и етерични масла. Дафиновият лист е богат на ароматни компоненти като линалол и цинеол, камфор и лимонен, което го прави още по-ценен за организма. Народните рецепти с дафинов лист са известни от древността и се използват за лечение на различни заболявания. Вредата от дафиновия лист, за която не предполагате Не е изненадващо, че той се смята за истинския “цар” сред подправките и лечебните растения.  11 заболявания, които дафиновият лист лекува Традиционната медицина познава около 12 заболявания, които могат да бъдат лекувани с дафинов лист.

1. Настинка и грип – дафиновият лист помага за укрепване на имунната система и справяне с вирусни инфекции.

2. Болки в ставите и ревматизъм – дафиновият лист има противовъзпалителни свойства и може да облекчи болките в ставите.

3. Нарушения във функцията на стомаха и червата – дафиновият лист може да помогне при стомашни проблеми като киселини, газове, запек, гастрит. Ястията, в които НЕ трябва да се слага дафинов лист – дори опитните домакини не знаят кои са те

4. Главоболие – дафиновият лист може да помогне за намаляване на интензивността на главоболието и успокояване на нервната система.

5. Умора и безсъние – тази подправка може да помогне за подобряване на качеството на съня и намаляване на умората.

6. Бронхит и кашлица – дафиновият лист има отхрачващи свойства и може да помогне за подобряване на дишането.

7. Диабет – дафиновият лист може да помогне за понижаване на нивата на кръвната захар и подобряване на метаболизма. Този чай с дафинов лист лекува ставите за 7 дни

8. Хипертония – подправката понижава кръвното налягане и подобрява сърдечно-съдовото здраве.

9. Невралгия – дафиновият лист може да помогне за намаляване на болката при невралгия и други неврологични заболявания.

10. Екзема и други кожни заболявания – подправката съдейства за намаляване на възпалението и сърбежа по кожата.

11. Аритмия – дафиновият лист може да помогне за подобряване на сърдечната честота и справяне с аритмиите. Само хитрите домакини правят това с дафиновия лист преди да го сложат в супата Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Източник: Актуално

Подобни публикации

Back to top button