Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Ако първият мандат е неуспешен, вторият също ще се провали

Не се меся в работата на Мария Габриел, но тя трябва да продължи да търси значението, с което може да се направи правителство. Надявам се на разум на цялата политическа класа. Това каза в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Скандалът ни показва, че политическата класа трябва да се меси само чрез Конституцията и законите. Единственото, което сме казали, е, че трябва конституционна реформа. Поели сме ангажимент пред нашите партньори от ЕС и от партньорите ни зад океана. Те е трябвало да знаят за нейното изявление, това е цялата група. И то е в тона на нашите европейски партньори. Това е нейно лично право. Аз съм поел като ангажимент да приемем законите на Крум Зарков”, заяви Борисов.

„Законите на Крум Зарков от месеци чувате от мен и от партията, че трябва да бъдат приети. Те дават възможност в такива ситуации да се търси контрол, проверка, механизъм и всичко останало. Това сме казали. Ако това е предизвикало някакви реакции, това си е тяхна работа“, добави Борисов.

ПП-ДБ са в огледалната позиция на ГЕРБ-СДС и ако първият мандат е неуспешен, вторият също ще се провали, заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов:

„Ако не стане в първия мандат, при тези заявки на другите партии, няма да стане и във втория. Толкова настояваме да се намери някаква формула и да има редовен кабинет. Какво да направя сам? С 69 депутати – толкова! Вие видяхте и прокурора – като говори, само за мен говори. Мисли, че ме страхува! Ама чакайте, аз съм бил главен секретар толкова години, ако така се страхувам лесно… Само Бойко, Бойко, Бойко. Ето затова Мария Габриел отговаря, аз съм само на първия ред депутат и пак, пак, пак: Бойко, Бойко, Бойко. Е, стига!“.

Според Борисов няма как да се случи и третият мандат, който Борисов допуска, че отново може да попадне в ръцете на БСП:

„С мандата на госпожа Нинова, която дойде сутринта на разговори и след това говорихме вече като групи, изчистихме всички неща, и изведнъж казва, че не ѝ харесва маниера!? Сякаш не тя от парламентарната трибуна ми каза „Борисов, ти си виновен, защото не слагаш 5 приоритета“. Ние изложихме 15!“.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел трябва да продължи разговорите в търсене на подкрепа, посочи Борисов.

Той беше категоричен, че заявеният от Мария Габриел приоритет с искането за освобождаване на главния прокурор е нейно лично решение. Според лидера на ГЕРБ това не е причината за скандала Гешев-Сарафов.

Източник: Филтър

Подобни публикации

Back to top button