Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Негово светейшество Кирил предпочел погребението на сръбски епископ пред опелото на патриарх Неофит

Патриарх Кирил е недоволен от това, че БПЦ все още не е казала, че не признава украинската православна църква, коментира Чавдар Стефанов

Има разкол в православието и един център, който се опитва да стане „третия Рим“ и това е Московският патриархат, коментира в „Тази сутрин“ по бТВ журналистът Чавдар Стефанов.

„В момента, в който ще е е погребението на патриарх Неофит, Кирил ще води богослужебна молитва за починалият епископ Антоний, който е представител на Сръбската църква в Москва. Там пристигна и сръбският патриарх Порфирий“, добави той.

„Затова патриарх Кирил няма да дойде, но той е много недоволен от поведението на Българската православна църква с това, че досега не е казала, че не признава Украинската църква и най-вече от последните събития, свързани с патриарх Неофит“, заяви Стефанов.

„Някои руски издания припомнят речта му на Богоявление тази година, в която за първи път спомена за опустошителната война в Украйна и че не може да се благослови армия, която е агресор. Това окончателно тегли черта между българското православие и руското“, добави той.

„В руските медии имаше днес съобщение от рода на „почина българският патриарх, който се опълчи на Русия“. В сайта на руската патриаршия се отбелязва, че Неофит е учил две години в Москва, както и повечето български духовници“, заяви журналистът.

Източник: Флагман

Подобни публикации

Back to top button