Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Руското посолство отбеляза смъртта на журналиста Любомир Коларов

В канала си в “Телеграм” руската посолство публикува следното съобщение:

Днес след продължително боледуване почина Любомир Коларов – български журналист и общественик, направил много за развитие на руско-българските отношения.

Любомир Коларов е роден на 25 юни 1943 г. в Бургас. Завършва “Телевизионна и радио журналистика” в Московския държавен университет “М.В.Ломоносов”. От 1968 г. работи на Българската национална телевизия, а от 1971 до 1977 г. е бил неин кореспондент в Москва.

Той беше председател на фондация “Героите на България”, построила през 2008 г. паметника на българските опълченци в София по случай 130-ата годишнина от победата в Руско-турската война 1877-1878 гг., а в чест на 135 години от Освобождението издигнала паметник на генерал Й.Гурко. Дълги години е ръководел Сдружение на приятелите на Русия “Ал. Невски”, по чиято инициатива през 2007 г. до Руската църква в София е издигнат паметник на Александър Сергеевич Пушкин.

Смъртта на Любомир Коларов е невъзпълнима загуба за България и Русия. Скърбим заедно с роднините и приятели на този изключителен човек.”

Подобни публикации

Back to top button