Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноПрепоръчани
Популярно

Чарлз Трети раздаде монети на първата кралска служба на Велики четвъртък

Крал Чарлз Трети присъства на първата си кралска служба на Велики четвъртък и раздаде възпоменателни монети на 74 мъже и 74 жени, които са допринесли за развитието на своите общности, предаде ДПА.

Камила ще бъде официално провъзгласена за кралица

Монархът пристигна в катедралата на Йорк заедно с кралицата консорт Камила под аплодисментите на стотици хора, изпълнили улиците на града в очакване на появата им. На влизане кралската двойка получи традиционен малък букет цветя.

По време на службата броят на чакащите на слънце около катедралата нарасна до хиляди. След като излязоха, Чарлз и Камила направиха дълга разходка, разговаряйки в продължение на 20 минути с присъстващите.

След това кралят обиколи катедралата, раздавайки възпоменателните монети. Парите се дават на получателите в знак на благодарност за изключителната им християнска служба и заради това, че променят живота на хората в местните общности.

Почетоха Елизабет II на първия Ден на майката след смъртта ѝ

Крал Чарлз Трети подари на всеки получател бяла кесийка с набор от специално изсечени сребърни монети за Велики четвъртък, чиято стойност съответства на възрастта му, и червена кесия с две възпоменателни монети, едната от които е посветена на предстоящата 75-годишнина на монарха.

Според Бъкингамския дворец първото документирано раздаване на монети е от крал Джон през 1210 г.

Източник: Дарик Нюз

Подобни публикации

Back to top button