Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Култура
Популярно

Галаконцерт на победителите в международния конкурс “Франц Шуберт” ще бъде представен в Русе

Галаконцерт на победителите в Международния конкурс “Франц Шуберт” ще бъде представен днес от 11:00 часа в Доходното здание в Русе. Събитието е част от 63-тото издание на международния фестивал “Мартенски музикални дни”, съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова.

Тя обясни, че изданието на конкурса “Франц Шуберт”, чийто организатор е Националното училище по изкуствата “Проф. Веселин Стоянов” в крайдунавския град, през миналата година се е отличил с особено силни участници, а сега лауреатите нямат търпение да излязат на фестивалната сцена.

Концертът ще представи творби на Шопен, Хендел, Бетовен, Шуберт и други композитори. Те ще бъдат изпълнени от Борис Дюлгеров (пиано), Вероника Илиева (пиано), Петра Църноречка (сопран), Ариел Юхьон Чон (сопран), Стоян Буюклиев (тенор) и клавирното дуо Диана Чаушева (цигулка) и Виктор Василев (пиано).

Програмата на фестивала вечерта включва и концерт на виенския квартет Viena Trombone Attraction, който ще излезе за първи път пред българска публика.

Повече от 450 участници от 10 държави ще се изявят на фестивала “Мартенски музикални дни” в Русе до 31 март тази година. Музикалният форум предлага повече от 20 събития – оркестрови програми, ансамблови концерти, балетен спектакъл, съпътстващи събития и дебютиращи на българска сцена артисти и състави.

“Мартенски музикални дни” е една от най-дългогодишните и реномирани фестивални сцени в България. Това е фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961 година и организиран от Община Русе, всяка година музикалният форум превръща града в място за срещи на елитни артисти от световната и европейската музикална сцена.

БТА е сред основните медийни партньори на фестивала.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button