Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Любопитно
Популярно

Най-добрите ромове в света за 2023 г.

В свят на мимолетни тенденции и непостоянни вкусове, ромът стои високо. Вечен дух, той действа като хамелеон, без усилие се смесва с плодови тропически буламачи или се отпива чист, където сложните му пластове аромати могат да бъдат напълно оценени. Тази гъвкавост подхранва глобалния бум на рома, при който на пазара се появи приливна вълна от продукти.

Една област, в която този бум е най-силно изразен, е в категорията на супер премиум рома, която отбелязва двуцифрен ръст през последните няколко години. Той се състои главно от елегантно отлежали ромове, предназначени да се ползват направо без миксери и е предоставил на поилките множество изключителни бутилки в широк ценови спектър.

Опитът да сложите ръце върху “най-добрите” бутилки на пазара може да бъде объркваща задача. За да опростим това усилие, се обърнахме към експертите на най-известните международни конкурси за спиртни напитки в света, за да видим кои според тях са най-добрите бутилки на 2023 г., подобно на бърбъна преди няколко седмици. Тези събития виждат дестилаторите да изпращат най-добрите си бутилки, които са слепи вкус, тествани от експерти от индустрията. Кой по-добре да насочи пияча в правилната посока?

Ето и ромовете, които те смятаха за най-добрите за 2023 година. Всяка една от тези пет бутилки трябва да ви транспортира до слънчевите плажове и пясъчните брегове, където властва ромът.

Bodegas Papiamento Ром Карибски карнавал

Докато много пиячи може да се изненадат, че ром от малкия карибски остров Аруба взе титлата “Ром на годината” на конкурса за спиртни напитки в Лондон, той не би трябвало да шокира никого. Сгушени точно до брега на ромовата електроцентрала Венецуела, дестилаторите на Аруба произвеждат фини отпиващи ром в продължение на десетилетия. Bodegas Papiamento Caribbean Carnival Rum е лимитирана серия бутилиране, изработена от смес от различни ромове, които са отлежавали осем години в комбинация от стари и нови световни бъчви, за да създадат смес, която улавя жизнената и празнична атмосфера на региона.

Renegade Rum Single Farm Произход: Надежда

В продължение на няколко години награденият екип зад Renegade Rum неуморно работи, за да промени разговора около рома. Работейки в стил Rhum Agricole, което се превежда като “земеделие” на френски, те се фокусират върху производството на ромове, които се фокусират върху териора, в който расте тръстиката, използвана за дестилиране на ромовете им. В своята Single Farm Origin: Hope бутилиране, те въвеждат пиещите в суровите аромати, присъщи на рома, преди процесът на стареене да започне да ги смекчава. Очевидно те правят нещо правилно, както се вижда от отрязъка от отличия, които взеха у дома на Световното състезание за спиртни напитки в Сан Франциско. Той е обявен за най-добър в шоуто Unaged White Spirit, най-добър в класа като цяло ром и най-добър в клас Rhum Agricole.

Спечелването на наградата Best In Show Aged White Award на Световния конкурс за вино и спиртни напитки в Ню Йорк само добави към отличията, които бяха обсипани с ром Pampero Aniversario. Произведен в 85-годишна дестилерия в Каракас, Венецуела, Pampero Rum отдавна е легендарната бутилка ром, която любителите търсят, докато посещават Карибския регион. Неговият ром Aniversario се пуска ежегодно в продължение на повече от шест десетилетия, за да отпразнува 25-те години на ромовата къща Юбилей. Направен от смес от четири и петгодишни ромове, отлежали в бъчви от шери и бъчви от бърбън, неговите сложни, пластови аромати го правят идеална глътка.

Beenleigh Artesian Distillers Двойна Cask ром

Обявявайки се за ром на годината на Bartender Spirits Awards, Beenleigh Artesian Distillers Double Cask Rum добави още едно отличие към една от изгряващите звезди в света на спиртните напитки, Австралия. Да, Land Down Under тихо обърна глави по целия свят, тъй като дестилаторите му се оказа, че говорят за уиски, джинове, водки и дори ромове. Фактът, че единственият конкурс, предназначен да подчертае продуктите, които барманите в света изливат, нарече рома на Beenleigh най-добрия, само циментира статута му. Произведен от най-старата регистрирана дестилерия в Австралия, неговият Double Cask Rum се произвежда от пет отлежали ромове, които се възползват от исторически борови вани каури, австралийски вани за бренди и бивши бъчви за бърбън, за да създадат гладък ром за пиене.

Black Tot Masters Blender’s Reserve Rum 2022

На петдесет и четири години Международният конкурс за вино и спиртни напитки е царствената кралица на всички ежегодни събития за награди за спиртни напитки. Така че, прибирането на Rum Trophy на събитието е значимо събитие в живота на всяка марка. Black Tot Masters Blender’s Reserve Rum 2022 е военноморски ром на основата на меласа, който излъчва аромати. Направен от смесване на запаси от Гвиана, Тринидад, Джамасия и Барбадос, това е третата итерация на резерва на Master Blender. Той включва течност от своите предшественици в сместа. Съдиите на събитието го харесаха и ето какво имаха да кажат за него.

“Меки и изключително уравновесени с аромати на натъртени и карамелизирани банани, съчетаващи се с богато снизходителна захар Демерара на носа. Шоколадът тече през сложни слоеве тропически плодове на сложното небце, с красива дъбова интеграция, която осигурява траен и възхитителен завършек.”

Източник: Форбс

Подобни публикации

Back to top button