Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Мнения
Популярно

ППДБ си играят с огъня, защото знаят, че няма да са тук, когато бомбата избухне

Това, което виждам, е че се играе хазартно от страна на ППДБ, те се държат като колонизатори в България и за сега това им се разминава. Тяхната игра е или всичко, или нищо. Това е характерно за партии с троцкистко-революционен уклон. Освен това има и рационален аргумент, защото ако сега отидат на избори, резултатът им би бил по-добър, отколкото през есента, например. Те поставят ултиматум или всичко ще е както го искат – “с нашия малък резултат вземаме половината, в случая от регулаторите, или отиваме на избори”. От друга страна ГЕРБ са партия на градежа, тя е много по-свързана с България, отколкото техните партньори в управлението, но и врагове, тъй като те не спряха да са противници. Борисов е прав като казва, че ППДБ са като преяло дете, което не иска да спре да се тъпче. За Борисов е много по-трудно да отговори симетрично на ППДБ, да вкара страната в избори и като цяло в поредна криза. Вероятно ще направи всичко възможно и ще приложи целия си политически талант, който е забележителен, да намери някакъв компромис, но нали знаете, понякога с терористи става невъзможно да се преговаря, а те се държат точно така.

Очевидно текат процеси на разпад при ППДБ, а всяка революционно-терористична група действа така – в момента, в който настанат вътрешни напрежения, тя обявява външен враг и влиза в битка. В този смисъл е много вероятно излизането на предсрочни избори да мобилизира радикалните ядра там. Ще развеят знамето на прогреса, ще обяват всички останали за корумпирани и ще се опитат да сплотят редиците си – това е, което винаги се прави. Аз лично смятам, че ако съумеят да седнат на масата и не веят ултиматуми, има шанс да се договорят и има шанс да се случи някаква що-годе нормална ротация.

Въпросът е, че тя не трябва да бъде с прекалено тежки отстъпки от страна на ГЕРБ, защото това ще започне да руши доверието вътре, в ГЕРБ. Все пак ГЕРБ са истинска партия, те не са хора, които са посочени отвън, те са хора, които са си извървели пътя и които зависят от електората си. Това е народна партия, тя не може да си позволи до безкрай да поставя на изпитание не просто интересите и очакванията на избирателите си за участие в управлението, но и етиката, елементарните морални принципи. В момента ситуацията е много перверзна – едни хора са се обявили, че са носители на морал и на промяна, не знам къде е изнесен този им център на морала и от позицията на какво те се разпореждат тук, все едно останалите сме някакви туземци. Но те нямат друга идентичност и не могат да напуснат тази пропагандна версия за себе си. Европа влиза в много тежка криза. Ако всичко беше мирно и спокойно, нямаше да е чак такава драма, но в тези условия това е изключително опасно. Те (ППДБ, б. р.) си играят с огъня, защото знаят, че няма да са тук, когато избухне бомбата. Това е поведението на хора, които като деца си играят с фойерверки и ги хвърлят върху барутния погреб.

Харалан Александров

Източник: Труд

Подобни публикации

Back to top button