Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПолитикаТОП новини

Скрити интереси в Росенец

Концесията на "Росенец" - има ли скрити икономически интереси?

Отнемането на концесията на пристанище “Росенец” от “Лукойл Нефтохим” е поредната тема, по която депутатите останаха разделени. Докато коалицията на ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната – Демократична България” твърди, че пристанището ще се върне обратно на държавата, останалите заподозряха икономически интереси в бързото гласуване.

“Стойността на преработка, инвестиции, печалби, заплати, цена на бензиноколонка”, коментира Йорданов.

От ИТН подлагат на съмнение отнемането на концесията да се обуславя на регламента на Европейския парламент. Според тях има икономически интереси от страна на ДПС.

От “Продължаваме промяната – Демократична България” са категорични, че няма скрит икономически мотив в отнемането на концесията.

Финансовият експерт Любомир Каримански подчерта пред Bulgaria ON AIR, че няма друга страна в ЕС, в която приходи от концесии в бюджета да са 0,08% от БВП.

“Не може постоянно да похабяваме национални ресурси, постоянно да даваме концесии на безценица, за сметка на тези, които изнасят богатството на страната извън границата”, настоя Каримански.

В двуседмичен срок от отнемането на концесията Министерството на транспорта и съобщенията ще поеме оперативното управление на съоръженията.

Източник: БГ Он еър

Подобни публикации

Back to top button