Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Любопитно
Популярно

AI.com вече принадлежи на Илон Мъск

URL адресът преди принадлежеше на OpenAI, но по някакъв начин сега е целева страница за AI начинанието на Мъск.

В последната глава от сагата на Илон Мъск да превземе света с корпорации, кръстени на буквата “Х”, милиардерът технологичен магнат току-що грабна желания URL адрес: AI.com.

Както отбелязва TechCrunch, това е голямо разтърсване в Силициевата долина, тъй като URL адресът преди това принадлежеше на изкуствения интелект OpenAI, компанията зад изключително популярния чатбот ChatGPT. AI.com сега насочва към X.ai и според Way Back Machine, уебсайтът е бил в ръцете на OpenAI поне до 29 юли, в който момент той не е функционирал, но все още носи символа на компанията, като същевременно пренасочва потребителите към началната страница на ChatGPT. OpenAI купи AI.com още през февруари тази година според Mashable, който също така съобщава, че е вероятно домейнът да е закупен за милиони долари, като се има предвид колко редки могат да бъдат URL адресите с два знакаX.ai е началната страница на xAI, стартираща компания – отделна от собствената X Corp на Мъск – която се стреми да “разбере вселената” според началната си страница. Компанията по-конкретно се стреми да спечели от генеративната AI златна треска, която измъчва планетата през последните няколко месеца. xAI е основана от Мъск на 9 март 2023 г. и е публична обявено четири месеца по-късно на 12 юли 2023 г. чрез Twitter. Мъск искаше всички ръце на палубата с xAI, като се съобщава, че сериозно инвестира в най-добрите таланти от OpenAI и Google. Целта на Мъск с xAI е да създаде AI, който е умел в математическите разсъждения, нещо, което изглежда намалява в ChatGPT, но Politico съобщава, че амбицията на Мъск е да генерира AI, който отговаря на неговите консервативни технологични усилия като Twitter.

Увлечението на Мъск по AI обаче не е нищо ново. Собственикът на Twitter всъщност е съосновател на OpenAI през 2015 г., но напусна борда през 2018 г. заради несъгласие с тогавашния главен изпълнителен директор. Мъск си приписа заслугата за това, че е причината OpenAI да съществува в интервю за CNBC, твърдейки, че е измислил името и че е инвестирал 50 милиона долара в компанията. Съвсем наскоро Мъск продължи да изкормва Twitter за части и обяви X чрез новия главен изпълнителен директор на платформата Линда Якарино, която разкри в Twitter, че X ще се захранва от AI… По някакъв начин.

Източник: GIZMODO

Подобни публикации

Back to top button