Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Продължава пътната блокада на миньорите и енергетиците

За пореден ден продължава протестът на миньорите и енергетиците, които са блокирали част от магистрала „Тракия” между Нова Загора и Чирпан.

Блокадата остава, въпреки че късно снощи парламентът прие пътната карта за климатичната неутралност, която идва след споразумението с протестиращите. Според нея производството на ток от въглища в България без ограничение ще продължи до декември 2038 година.

Протестиращите на магистралата късно снощи нямаха единна позиция по отношение на това как ще продължи протестът. Днес предстои на място да отидат синдикалисти, за да обяснят каква е тяхната реакция след решението на НС и дали всъщност това са онези конкретни действия, които искаха да видят от държавата, а не само обещания. Това е и залогът протестът да приключи, предава Нова телевизия.

Протестиращите нееднократно заявяват до този момент, че ще освободят магистрала „Тракия”, а и Прохода на Републиката, само ако видят, че държавата е предприела необходимите действия.

Енергетиците настояват териториалните планове, които вече са изпратени в Брюксел, да бъдат върнати в страната ни, за да бъдат ремонтирани, така че да отговарят на техните изисквания.

Източник: TRIBUNE

Подобни публикации

Back to top button